Monday, 1 October 2012

kata2 yang awesome


kata2 yang awesomeJ
hari ini nak cakap pasal s.a.h.a.b.a.t pula. Yana pasti semua orang ada sahabat . Antara perkara yang yana suka dengan sahabat ini apabila mereka mengeluarkan kata2 yang awesome, contohnya:

(^-^)  :  Terima kasih na…
(rasa diri ini dihargai,hoho)

(=_=): Jalan elok2 ya,klau ada apa2 msg tau…
(take care kwn trhadap kwnnye,hihi)

(‘_’) : x pe yana,buat slow-slow insyaAllah nanti siap kerja tu..
(hee,kata2 semangat dari kawan)

(#_#) : yana tau tak kita ni hidup kat dunia ni tak lama,sekejap je..
(huhu,insaf2..kwn yg beri peringatan kepada kawannya)

..selalu kita dengar kawan adalah cerminan buat diri kita,kalau kita pilih kawan yang baik insyaAllah diri kita juga terikut untuk menjadi baik.

sebagai sahabat kita perlu pandai menjaga dan menghargai sahabat kita dan kita juga perlulah membentuk diri kita untuk menjadi sahabat yang terbaik, insyaAllah..

Pada sahabat2 yang kenali yana especially (tikah,iqa,ummu,ku,ila,raihan,ida,idah,mai,ain,k.teha,im, dhiya, kira,k.zati dll) ,sayang korang semua,maaf sgt2 atas segala kesilapan yana.huhu. moge ukhwah persahabatan yang dibina ini kekal dan membawa kita hingga ke syurga..

12 comments:

  1. Assalamualaikum...

    Sayang pada na...
    Bersahabat kerana Dia.
    Dia itu kekal.
    Maka, sayang ini juga pasti akan kekal..

    Maaf jg bt yg khilaf...

    Moga Allah kasih. :-)

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum,,sahabat adalah anugerah Allah,,sahabat yg baik adalah yg membantu bukan meruntuh,,membina bukan membantut,,mengingatkan bukan melalaikan.. :)

    ReplyDelete
  3. rumah tua:-wsalam..like status iqa..:)
    insyaAllah,mge rasa sayang yang Allah bagi ini tidak pudar dan tidak diganti dengan rasa benci, walaupun pelbagai khilaf telah dilakukan..:)
    ..love till jannah..

    kueh:- welcome ku kat belog yg x seberapa ni..luv u..hehe:)

    perdu cinta:-wsalam..suke n sgt2 stuju dgn komen ukht..sahabat memang anugerah buat kite..:)
    sahabat boleh membentuk diri kita ke arah lebih baik..sahabat boleh menyinari kehidupan kita yang kelam dan yg plg penting sahabat boleh membawa kita ke syurga..:)

    ReplyDelete
  4. sayang yana jugak. *eh, tetibe !

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama tak menjenguk blog..cik atin love u too :)

      Delete
  5. yana,sayang kamu juga,fillah!^_^
    maaf silap ida..

    sayangku padamu itu bererti sayangnya makhluk kpd makhluk..
    yg pasti sayang itu juga bernama makhluk..
    krn itu, andai syg itu krn DIA,
    maka natijahnya hadiah berteduh di bwh naunganNya di hari tiada naungan slaen naunganNya.

    thanks yana;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..terima ksih kembali ida..:)

      Delete
  6. سايغ يانا جوض. اونتوغ دافت كاون يغ سلالو باضي ناصيحة دان ايغتن...تراس ديري دهرضاءي...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kawan..hehe..sayang ummu fillah..

      Delete
  7. salam ukhwah
    nice entry..
    PERSAHABATAN ITU SANGAT INDAH BILA DISULAMI DENGAN BERKASEH KERANA ALLAH...
    TIADA LAGI RASA YANG TIDAK TENANG TERHADAPNYA..
    YANG TINGGAL HANYALAH...
    AKU BERSAHABAT DENGANMU KERANA ALLAH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ukhwah
      alhamdulillah moge persahabatan yang terjalin diantara sahabat2 kita perssahabatan yang membawa ke syurga..

      Delete